Warga emas maut kemalangan adalah pasangan suami isteri

Keempat-empat orang yang terbunuh dalam kemalangan yang berlaku petang tadi di Sungai Tinggi berhampiran Pertubuhan Peladang Sungai Tinggi adalah warga emas yang terdiri daripada dua lelaki dan dua wanita. Dua pasangan suami isteri telah disahkan menjadi mangsa dalam kemalangan naik kereta mereka yang merempuh treler arang batu.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Razlam Ab Hamid, telah mengesahkan kedua-dua pasangan yang terlibat sebagai Ng Swee Ho, 67 tahun, dan Khor Siok Har, 64 tahun, dan Ng Ah Mooi, 63 tahun, dan Chew Yang Kim, 77 tahun. Semua mangsa berasal dari Pantai Remis dan Sitiawan.

“Siasatan awal menunjukkan bahawa kenderaan jenis Toyota Vios yang dinaiki mangsa dari arah Taiping menuju ke Pantai Remis telah memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan treler arang batu yang sedang dalam perjalanan.

“Kesemua mangsa mengalami kecederaan parah dan meninggal dunia di tempat kejadian, manakala pemandu treler tidak mengalami kecederaan.

“Mangsa yang meninggal dunia telah dihantar ke Hospital Taiping untuk dibedah siasat dan siasatan lanjut masih dalam proses,” kata Asisten Komisioner Razlam Ab Hamid dalam satu kenyataan media.

See also  Semakan Keputusan Pengambilan TLDM

Leave a Comment