Contoh Soalan Pepriksaan Pembantu Makmal C19

Adakah anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan Online bagi jawatan Pembantu Makmal C19?

Jika ya, tahniah kami ucapkan. Di sini kami akan kongsikan panduan dan contoh soalan peperiksaan yang boleh anda jadikan sebagai persediaan sebelum menghadapi peperiksaan sebenar.

Format Soalan Pembantu Makmal C19

Exam online Pembantu Makmal ini terbahagi kepada 2 bahagian iaitu;

Contoh Soalan Daya Menyekesaikan Masalah

Di dalam sebuah kelas ada 40 orang pelajar. 90 daripada mereka mengambil peperiksaan.3/4 daripada yang mengambil peperiksaan telah lulus. Berapakah jumlah penuntut yang lulus?
A. 27
B. 33
C. 30
D. 36

Nombor apakah yang berada di tempat kosong di bawah ini?
20,10,100,50,2500,_____
A. 1000
B. 1250
C. 500
D. 250

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris

Ini pula adalah contoh kefahaman bahasa Inggeris

english spa9

Korang nak lagi contoh soalan lain, apa kata lihat di sini

———————————————–

Tahu tak, kenapa ramai yang gagal dalam peperiksaan online SPA ini?

Antara sebabnya adalah;

  • Tak tahu format soalan.
  • tak cukup masa
  • Tak terkejar
  • Silap persdiaan.

Tak tahu format- Bila dah duduk depan komputer, terkejut sebab tengok soalan yang tak dijangka buat pertama kali. Sedangkan waktu anda duudki SPM dulu pun, kena bersedia berbulan-bulan.

Tak cukup masa – Sebab tak cukup masa nak buat persediaan sebelum menjawab exam.

See also  mySPP Online: Login dan Daftar Akaun Baru 2021

Tak terkejar – Kelam kabut dan tak tahu nak mula ulangkaji dari mana.

Tersilap ulangkaji – Dan ulangkaji, tapi rupanya tersilap skop benda yang diulangkaji. Sepatutnya fokus benda yang berkaitan sahaja.

Kami Nak Anda Berjaya Dalam Exam Pembantu Makmal C19 ni

Nak tak jadi macam salah seorang daripada mereka di bawah ni?

spa9
exam spa
spa8 peperiksaan
tips lulus exam spa

Best kan kalau dapat lulus dalam peperiksaan online ni, lepas tu mencerahkan lagi peluang untuk anda diserap ke dalam jawatan yang ditawarkan oleh SPA.

Kalau korang nak jadi seperti mereka yang berjaya ini, dapatkan di sini Contoh Soalan Pembantu Makmal C19.

Soalan lazim

Bila peperiksaan Pembantu Makmal C19 diadakan?

2 Disember 2020.

Pukul berapakah peperiksaan bermula?

10:00 pagi – 11:00 pagi.

Jabatan manakah jawatan ini ditawarkan?

Jabatan Perkhidmatan Veterinar (Semenanjung)

Berapakah seksyen soalan dalam peperiksaan ini?

2 Seksyen (lihat dalam artikel untuk lebih terperinci)

Leave a Comment